Airconditioning

Airconditioning
Waarom kiezen voor airconditioning? Er zijn vele voordelen te behalen uit het plaatsen van een airconditioningssysteem. Voor mensen met gevoelige luchtwegen is de airco zo goed als onmisbaar! De luchtvochtigheid in de ruimtes zal dalen waardoor niet alleen de luchtkwaliteit verbeterd maar ook schimmels geen kans meer krijgen zich te ontwikkelen.
Multikoel werkt uitsluitend met A-merken, waarbij wij de voorkeur geven aan Hisense of Hitachi systemen.

Nogmaals de voordelen voor u op een rij:

Veiligheid
De airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur binnenshuis, waardoor uw ramen en deuren gesloten kunnen blijven.

Geen last meer van muggen!
Een airconditioning is een wondermiddel tegen muggen en andere vliegende insecten. De mug is gevoelig voor wind, het beestje is immers zeer licht van gewicht. De muggen blijven gegarandeerd weg wanneer u in een ruimte bent met goede airco, waardoor u ongestoord kunt slapen.

Tocht is zo goed als onmogelijk
Alleen bij een nieuwe generatie airconditioner zal de uitblaastemperatuur aaneensluitend en gelijkmatig aangepast worden aan de werkelijke behoefte.
Er zullen hierdoor geen grote temperatuursschommelingen kunnen plaatsvinden waardoor tocht wordt voorkomen. Dit is in tegengesteld tot conventionele airconditioners die continu pulserend 5 graden Celsius koude lucht inblazen.

30% tot 50% energiebesparing!
Een nieuwe generatie airconditioner zal geen energie verspillen door steeds weer te stoppen en vervolgens weer op vol vermogen te gaan draaien om de ingestelde temperatuur na te leven.
Een nieuwe generatie airconditioner past automatisch zijn capaciteit en temperatuur naadloos
aan de daadwerkelijke behoefte aan. Het grote regelbereik van deze airconditioning (van 20 tot 130%) maakt dit systeem uitermate geschikt voor het wisselvallige Nederlandse klimaat.

Fluisterstil
Generatie na generatie zijn airconditioners steeds stiller geworden, De nieuwste generatie airconditioners geplaatst zijn nauwelijks of niet meer hoorbaar.

Verwarmen
Bovenstaande zijn nog maar enkele voordelen aangezien alle Hitachi / Hisense systemen standaard geleverd worden met warmtepomp. zodat deze niet alleen kunnen koelen, maar ook verwarmen.
De koelcyclus wordt bij verwarmen omgedraaid. Er wordt dan warmte onttrokken aan de buitenlucht die aan de binnenruimte wordt afgegeven. Dit zorgt ervoor dat de airconditioning met warmtepomp van de airco een zeer hoog rendement (C.O.P.) kan hebben. Soms zelfs van maar liefst 400%. Kortom, uit 1 kW elektriciteit wordt 4kW koeling of warmte geproduceerd.
Deze optie maakt het gebruik van een airconditioner rendabel gedurende langere periode van het jaar. Met een warmtepomp airconditioner kan de CV-installatie in het tussenseizoen uitgeschakeld worden of kan in de betreffende ruimte een radiator weggelaten worden. Een ander bijkomend voordeel is dat de warmtepomp airconditioner bij inschakeling direct warmte afgeeft.
De invertertechniek zorgt ervoor dat de airco uiterst snel reageert op elke verandering van het woon- en werkklimaat. De inverter airco’s stemmen de te leveren koel- en/of verwarmingscapaciteit voortdurend af op de gewenste en gemeten binnen- en buitentemperatuur. Hierdoor ontstaat een stabiel, tochtvrij binnenklimaat. De inverter airco’s zijn uiterst stil en hebben circa 30% lager energieverbruik dan de conventionele split airco’s. Kortom u kunt fors op uw energierekening besparen!

Makkelijk te plaatsen
Normaal gesproken is er per ruimte maximaal 1 dag nodig.

Wat is in uw geval de beste plaats voor een airconditioner?
Dat kan uitsluitend ter plaatse worden vast gesteld. Dit natuurlijk in goed overleg met u als klant. Zo kan het binnendeel aan het plafond, tegen de wand of op de vloer gemonteerd worden, dit hangt af van uw keuze. Het buitendeel kan bijvoorbeeld in de tuin, op het dak, op het balkon of aan een buitenmuur worden gemonteerd.

airco huis